
Overnight oats met cacaokernen en mandarijn
Ingrediënten
- mandarijnen 3
- ongezoete amandeldrink 6 dl
- havervlokken 150 g
- gepofte quinoa (Priméal) 3 eetl.
- hennepzaadjes 1 eetl.
- cacaokernen 2 eetl.
- kokosbloesemsuiker (facultatief) 1 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Meng de havervlokken onder de cacaokernen in een bokaal die je goed kan afsluiten.
- Overgiet met de amandeldrink en meng onder elkaar. Zet 12 u. in de koelkast.
Bereiding (5 min. + 12 u. trekken + 15 min.)
- Haal de havervlokken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Voeg eventueel nog een scheutje amandeldrink toe als de havermoutpap te dik is.
- Verwijder intussen de schil van de mandarijnen en scheur in partjes.
- Schep de havermoutpap in 4 kommetjes en verdeel er de gepofte quinoa over.
- Verdeel er de partjes mandarijn over en bestrooi met de hennepzaadjes. Bestrooi eventueel met een beetje kokosbloesemsuiker.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
274 kcal
Vetten
10.1 g
Verzadigde vetzuren
2.4 g
Koolhydraten
34.5 g
Suikers
7.8 g
Vezels
5.5 g
Eiwitten
8.4 g
Zout
0.2 g