Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Overnight oats met cacaokernen en mandarijn

Ontbijt meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mandarijnen 3
  • ongezoete amandeldrink 6 dl
  • havervlokken 150 g
  • gepofte quinoa (Priméal) 3 eetl.
  • hennepzaadjes 1 eetl.
  • cacaokernen 2 eetl.
  • kokosbloesemsuiker (facultatief) 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de havervlokken onder de cacaokernen in een bokaal die je goed kan afsluiten.
  2. Overgiet met de amandeldrink en meng onder elkaar. Zet 12 u. in de koelkast.
Bereiding (5 min. + 12 u. trekken + 15 min.)
  1. Haal de havervlokken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Voeg eventueel nog een scheutje amandeldrink toe als de havermoutpap te dik is.
  2. Verwijder intussen de schil van de mandarijnen en scheur in partjes.
  3. Schep de havermoutpap in 4 kommetjes en verdeel er de gepofte quinoa over.
  4. Verdeel er de partjes mandarijn over en bestrooi met de hennepzaadjes. Bestrooi eventueel met een beetje kokosbloesemsuiker.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vetten 10.1 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 34.5 g
Suikers 7.8 g
Vezels 5.5 g
Eiwitten 8.4 g
Zout 0.2 g