Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Stoofpotje met artisjok, boontjes en spinazie

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preien 2
  • verse spinazie 250 g
  • citroenen 1
  • verse tijm 2 takjes
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • vastkokende aardappelen 3
  • parmezaan (blok) 80 g
  • bonenmix (blik) 400 g
  • artisjokken in olijfolie (bokaal) 280 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hou 2 eetl. olie uit de bokaal van de artisjokken opzij en laat de artisjokken uitlekken. Hak grof.
  2. Hak de spinazie grof.
  3. Schil de aardappelen en snij in 4.
  4. Snij de preien (het wit en een beetje van het groen) in dunne reepjes.
  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  6. Rasp de parmezaan.
  7. Spoel de bonenmix onder koud water en laat uitlekken.
  8. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) tot je 1 eetl. zeste hebt.
  9. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
  1. Verhit de olie van de artisjokken in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de prei en de tijm toe. Roerbak enkele minuten.
  3. Voeg de aardappelen toe en giet er de bouillon bij. Kruid met zwarte peper en zout en laat ± 18 min. afgedekt sudderen.
  4. Voeg de spinazie, de artisjokken en de bonen toe. Laat nog enkele minuten stoven.
Afwerking

Verdeel het stoofpotje over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de parmezaan. Werk af met de citroenzeste en serveer eventueel met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vetten 13.1 g
Verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 23.8 g
Suikers 5.6 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 18 g
Zout 2 g