
Stoofpotje met artisjok, boontjes en spinazie
Ingrediënten
- preien 2
- verse spinazie 250 g
- citroenen 1
- verse tijm 2 takjes
- uien 1
- knoflook 1 teentjes
- vastkokende aardappelen 3
- parmezaan (blok) 80 g
- bonenmix (blik) 400 g
- artisjokken in olijfolie (bokaal) 280 g
- groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Hou 2 eetl. olie uit de bokaal van de artisjokken opzij en laat de artisjokken uitlekken. Hak grof.
- Hak de spinazie grof.
- Schil de aardappelen en snij in 4.
- Snij de preien (het wit en een beetje van het groen) in dunne reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Rasp de parmezaan.
- Spoel de bonenmix onder koud water en laat uitlekken.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit) tot je 1 eetl. zeste hebt.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
- Verhit de olie van de artisjokken in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de prei en de tijm toe. Roerbak enkele minuten.
- Voeg de aardappelen toe en giet er de bouillon bij. Kruid met zwarte peper en zout en laat ± 18 min. afgedekt sudderen.
- Voeg de spinazie, de artisjokken en de bonen toe. Laat nog enkele minuten stoven.
Afwerking
Verdeel het stoofpotje over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de parmezaan. Werk af met de citroenzeste en serveer eventueel met een stukje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
300 kcal
Vetten
13.1 g
Verzadigde vetzuren
4.4 g
Koolhydraten
23.8 g
Suikers
5.6 g
Vezels
7.6 g
Eiwitten
18 g
Zout
2 g