
1 uur 30 min

Lekker, voedzaam en onmisbaar in onze Belgische keuken: aardappelen. Ze zijn daarnaast ook nog eens enorm veelzijdig! Aardappelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar de nieuwe oogst van Belgische bodem vind je tijdens de zomermaanden in de winkels. Ontdek de verschillende soorten en laat je inspireren door onze recepten.
Deze oer-Vlaamse klassieker bestaat in verschillende vormen en soorten. Ze hebben elk hun eigen charmes en veelzijdige manieren om klaar te maken.
Een nieuwe voorraad aardappelen in huis gehaald? Ideaal bewaar je ze op een koele, donkere plaats (± 10 °C), zoals in de kelder. Je legt ze best niet in de koelkast, want de kou kan de smaak beïnvloeden omdat het zetmeel in de aardappel wordt omgezet in suiker waardoor ze zoeter gaan smaken.
Wist je dat aardappelen helemaal geen dikmakers zijn? Die misvatting is te wijten aan sommige bereidingswijzen, zoals frituren of bakken. Gekookte aardappelen bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën en leveren veel voedingsstoffen. Zo is de aardappel een bron van kalium. Een ‘normale’ portie ongeschilde aardappelen bevat 1.600 milligram kalium, oftewel de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als je ze met de schil eet, barsten aardappelen bovendien van de vezels. Eén ongeschilde aardappel bevat 7 gram vezels, wat een vierde is van de dagelijkse richtlijn. De geschilde variant levert slechts één gram vezels op.
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294