Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chips van aardappelschillen

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardappelen 5
  • olijfolie 3 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 0.3 koffiel.
  • zwarte peper
  • grof zeezout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de aardappelen en was de schillen goed. Droog de schillen door ze in een keukenhanddoek te rollen.
Bereiding (5 min. + 10 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak hierin de schillen. Bak eventueel in verschillende keren en voeg telkens wat olijfolie toe.
  2. Laat de gebakken schillen uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rozemarijn, de zwarte peper en het grove zeezout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vetten 7.5 g
Verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 3.3 g
Suikers 0 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0 g
Tip

Lekker als aperitiefhapje maar bijvoorbeeld ook als knapperige afwerking bij soep.