
Groentequiche met zoete aardappel en geitenkaas
Ingrediënten
4 personen- courgettes 1
- aubergines 1
- kerstomaten 6
- zoete aardappelen 2
- tijm 5 takjes
- eieren 4
- geitenkaas 'tendre bûche' 110 g
- room 2.5 dl
- bladerdeeg 1
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van ± 2 cm. Doe in een ovenschaal, bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
- Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in stukken van dezelfde grootte.
Bereiding (10 min + 50 min. + 30 min. in de oven)
- Zet de zoete aardappelen ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Voeg daarna 2 eetl. olijfolie, de aubergine en de courgette toe en bak nog 20 à 25 min. tot alles mooi is geroosterd.
- Leg ondertussen het deeg in een taartvorm, bedek met bakpapier en bakbonen en zet ± 12 min. mee in de oven. Haal uit de oven en verwijder de bonen en het papier.
- Roer de eieren los met de room en kruid goed met zwarte peper en zout.
- Snij de kerstomaten in 2. Verkruimel de geitenkaas en rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Vul de taartbodem met de geroosterde groenten en overgiet met het roommengsel. Verdeel er de kerstomaten over met de snijkant naar boven en bestrooi met de geitenkaas en de tijm. Kruid met zwarte peper.
- Bak de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
751 kcal
Vetten
56.8 g
Verzadigde vetzuren
27.2 g
Koolhydraten
38.2 g
Suikers
12.9 g
Vezels
4.1 g
Eiwitten
19.5 g
Zout
1.8 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294