
Gevulde zoete aardappel
Ingrediënten
- parelcouscous 250 g
- zoete aardappelen 2
- groene selders 4 stengels
- eekhoorntjesbrood 20 g
- uien 1
- knoflook 2 teentjes
- citroenen 1
- zonnebloempitten 2 eetl.
- groentebouillon 1 koffiel.
- olijfolie 1 eetl.
- laurier 2 blaadjes
- piment d'espelette (poeder) 0.5 koffiel.
- roze peper 1 koffiel.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de zoete aardappelen in de lengte in 2.
- Snij de selder in stukjes.
- Snipper de ui fijn en plet het knoflook.
- Rooster de zonnebloempitten in en pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (10 min. + 50 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bestrijk de aardappelhelften met olijfolie. Kruid met piment, peper en zout. Zet 40 min. in de oven.
- Fruit de ui en 1 teen knoflook. Laat de parelcouscous 1 min. meebakken. Kruid met peper en zout. Voeg laurier, 675 ml water en bouillon toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
- Stoof de selder en het eekhoorntjesbrood met knoflook. Kruid met peper en zout, giet er een kopje water bij. Laat garen tot het vocht verdampt is. Rasp er de citroenschil bij, voeg roze peper toe en roer goed om.
- Meng de groenten met de parelcouscous. Verdeel over de zoete aardappelen en bestrooi met zonnebloempitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
359 kcal
Vetten
8 g
Verzadigde vetzuren
1.2 g
Koolhydraten
57.9 g
Suikers
6.7 g
Vezels
5.1 g
Eiwitten
11.1 g
Zout
0.9 g