Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Veggiecurry met aardappel en wortel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 300 g
  • rode paprika's 1
  • koriander (vers) 1 plantjes
  • gember (vers) 2 cm
  • aardappelen 800 g
  • knoflook 5 teentjes
  • basmatirijst 250 g
  • tomatenstukjes (blik) 500 g
  • kokosmelk 2.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • kardemompeultjes 3
  • komijnzaadjes 4 eetl.
  • korianderzaad 2 eetl.
  • zwarte mosterdzaad 1 eetl.
  • maanzaad 1 eetl.
  • fenegriek 1 eetl.
  • kurkuma 1 eetl.
  • garam masala 1 eetl.
  • zwarte peper (korrels) 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes van 2 cm.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken.
  3. Schil en rasp de gember.
  4. Haal de zaadjes uit de kardemompeultjes.
  5. Snipper de koriander fijn.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Rooster de kardemomzaadjes lichtjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof samen met het komijn-, koriander-, mosterd- en maanzaad en de zwarte peperkorrels.
  2. Mix de geroosterde zaadjes en de fenegriek, de kurkuma en de garam masala tot een poeder (bijv. met een blender).
  3. Stoom de aardappel- en wortelblokjes op een zacht vuur.
  4. Kook de basmatirijst 12 min. in 5 dl lichtgezouten water. Giet af.
  5. Voeg intussen de olijfolie toe aan de kruiden- en zadenmengeling. Bak lichtjes en roer voldoende, zodat de zaadjes niet verbranden. Voeg de paprika toe.
  6. Voeg de gember en het knoflook toe en bak glazig op een zacht vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen. Giet er de kokosmelk bij en laat een paar minuten inkoken. Voeg de gestoomde aardappelen toe.
  7. Voeg op het einde de wortelen toe en laat zachtjes onafgedekt inkoken.
Afwerking

Serveer met de basmatirijst en verse koriandersnippers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vetten 22.3 g
Verzadigde vetzuren 10.4 g
Koolhydraten 95.5 g
Suikers 12.7 g
Vezels 9.1 g
Eiwitten 13.2 g
Zout 0.1 g
Tip

Gebruik kant-en-klare currypasta in plaats van je eigen kruidenmix.