Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gestoomde verse zalm met witloof en couscous

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets 4
  • stronken witloof 7
  • citroenen 1
  • dille 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • couscous met bloemen 250 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • venkelzaad 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper het witloof en de sjalotten fijn.
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
  3. Hak de blaadjes dille grof.
Bereiding (10 min. + 25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en stoof de sjalotten en het venkelzaad enkele minuten glazig.
  2. Voeg het witloof toe en stoof enkele minuten op een zacht vuur.
  3. Voeg de couscous toe, meng goed en overgiet met de bouillon.
  4. Breng aan de kook en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  5. Kruid intussen de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de filets eerst enkele minuten op de velkant. Haal ze uit de pan en leg ze met de velkant naar boven op de groenten en de couscous. Dek af en laat zo nog enkele minuten verder garen.
Afwerking

Werk af met een mengeling van citroenzeste en dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Vetten 36.4 g
Verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 48.5 g
Suikers 6.4 g
Vezels 5.3 g
Eiwitten 37.4 g
Zout 2 g