Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Pure taste

Zuid-Amerikaanse keuken

Met invloeden van Spanje en Portugal, maar nog steeds boordevol authentieke smaken ... wie houdt niet van de Zuid-Amerikaanse keuken? Eenvoudig, maar lekker. Meer moet dat niet zijn!

Easy how-to: quesadilla's

Beleg een tortillawrap met in partjes gesneden avocado, uitgelekte zwarte bonen, sliertjes rode ui, geraspte cheddar en verse koriander. Leg er een tweede wrap op en bak ze aan beide kanten kort in de pan tot de kaas gesmolten is.

LP_image_zuid_Amerikaanse_keuken1.jpg

De essentials

Wraps
Hét basisingrediënt van Zuid-Amerika. Serveer ze bij je gerecht of maak er enchillada's, burrito's of quesadilla's mee. We hebben een ruime keuze basics in onze rekken, maar we hebben er ook met extra vezels of zonder gluten.

Zwarte bonen
Vooral in de Mexicaanse keuken worden veel bonen gebruikt. We hebben tal van soorten in onze rekken, ook zonder toegevoegd zout.

Chilipeper
Van chilipepers heb je letterlijk honderden verschillende soorten. Hoe kleiner ze zijn, hoe pikanter. Wil je meer pit in je gerecht, laat dan de pitjes erin. Is je gerecht te pikant? Voeg dan een melkproduct toe, want dat verzacht wat. Pepertjes kan je ook perfect volledig of gesnipperd invriezen. Zo heb je er altijd in huis.

Limoen
Limoenen zijn een essentieel onderdeel van ceviches, waarbij de vis door het zuur van de limoenen gaart. Voeg ook wat limoensap toe aan je pikante gerechten, want dat geeft een heerlijke frisse toets. Van biolimoenen kan je trouwens niet alleen het sap, maar ook de zeste gebruiken.

Zoete aardappel
De bataat is eigenlijk een knolgroente en geen familie van de gewone witte aardappel. Het is een enorm veelzijdige groente die je kan gebruiken in puree, gratin, gebakken in staafjes of schijfjes, gepoft in de oven … Onze zoete aardappelen zijn in bepaalde periodes van Belgische bodem.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294