
Mexicaanse wrap met kip en avocado
Ingrediënten
- kipfilets 2
- rode paprika's 2
- komkommers 1
- kroppen ijsbergsla 0.5
- avocado's (rijpe) 1
- limoenen 1
- munt (vers) 4 takjes
- volkorenwraps 4
- zoete maïs (blik of bokaal) 200 g
- olijfolie 4 eetl.
- guacamolekruiden 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de kipfilets in reepjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
- Snipper de ijsbergsla fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer in dunne staafjes.
- Trek de blaadjes van de takjes munt en snipper grof.
- Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
- Pers de limoen.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes enkele min. beetgaar. Meng onder de ijsbergsla, de komkommer, de muntblaadjes en de maïs. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (35 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes 3 à 4 min. goudbruin en gaar. Kruid met de guacamolekruiden, zwarte peper en zout.
- Snij ondertussen het vruchtvlees van de avocado in partjes.
- Verwarm de wraps 5 min. in de voorverwarmde oven.
- Leg op het midden van elke wrap een beetje paprikasalade, partjes avocado en kippenreepjes. Besprenkel met enkele druppels limoensap.
- Rol de wrap strak op. Snij in 2 en steek vast met een prikkertje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
429 kcal
Vetten
21 g
Verzadigde vetzuren
3.2 g
Koolhydraten
30.8 g
Suikers
10.4 g
Vezels
5.2 g
Eiwitten
24.6 g
Zout
0.9 g