Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gepofte zoete aardappel met visbrochette en chimichurri

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • schelvisfilets (diepvries) 4
  • babyspinazie 500 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • oregano (vers) 5 takjes
  • rode pepertjes 1
  • zoete aardappelen 4
  • sjalotten 2
  • geroosterde hazelnoten 3 eetl.
  • olijfolie 8 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de schelvis volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in grove stukken en prik op 4 brochettestokjes.
  2. Rits de blaadjes van de takjes oregano.
  3. Mix de platte peterselie met de blaadjes oregano, de sjalotten, het pepertje (met of zonder pitjes), de rodewijnazijn en 4 eetl. olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Prik er enkele keren in met een vork en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Bestrooi met grof zeezout en leg in een ovenschaal.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (50 min.)
  1. Bak de zoete aardappelen 30 min. in de voorverwarmde oven. Controleer of ze gaar zijn door erin te prikken met een vork.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visbrochettes 5 min. gaar.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de spinazie toe. Laat slinken en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij middendoor maar niet helemaal open. Verdeel er de spinazie over en leg op elke aardappel een visbrochette. Lepel er wat chimichurrisaus over en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vetten 25.2 g
Verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 30.6 g
Suikers 8.8 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 29.4 g
Zout 0.5 g