Empanada's met zwarte bonen en mozzarella

Empanada's met zwarte bonen en mozzarella

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Mix de boter onder de tarwebloem, 1/2 koffiel. zout en 1 dl lauw water. Kneed tot deeg en laat 10 min. rusten.

  3. Spoel intussen de zwarte bonen onder koud water en laat uitlekken. Mix samen met de oregano, de harissakruiden, de honing, de wittewijnazijn, de mozzarella en een scheutje water tot een grove massa. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Klop het ei los met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukjes.

  8. Rol elk stukje uit tot een cirkel en verdeel de vulling over de helft van elke cirkel.

  9. Vouw de empanada's dicht en druk de randen goed aan met een vork.

  10. Leg op een bakplaat met bakpapier en besmeer de bovenkant met het losgeklopte ei. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Serveer als voorgerecht uit het vuistje of als lunch met een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224.0 kcal
Vet 9.7 g
Verzadigd vet 6.0 g
Koolhydraat 21.7 g
Suiker 2.7 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 11.3 g
Zout 0.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294