
Lactosevrije room en kaasjes
Fan van een hartig sausje bij je maaltijd? Of ga je graag aan de slag met kruidenkaas? Ontdek hier hoe je jouw gerechtjes een extra, lactosevrije touch geeft.
Hartige sauzen
Sojadrink of rijstdrink zijn ideaal voor hartige sauzen zoals een vegan bechamelsaus. Hun neutrale smaak is de ideale toets voor veel gerechten. Je gebruikt best ongezoete drinks.
Haverdrink of amandeldrinks kunnen ook, maar die gaan zeker al wat meer smaak geven. Kokosmelk heeft dan weer een uitgesproken typische smaak die beter past bij Aziatische gerechten, zoals een curry of een gerecht met noedels of rijst.
Plantaardige alternatieven voor room
- Op basis van soja: soja is een allrounder die je in verschillende gerechten kan gebruiken om ze lekker smeuïg te maken. Gebruik het eens in puree, in een quiche of in een tomatensaus. De soja zorgt voor het romige effect, maar zal weinig smaak afgeven.
- Op basis van haver en amandel: deze alternatieven zijn van nature wat zoeter. Je zal ze dus meer proeven.
- Op basis van kokos: dit alternatief voor room is ideaal om een soep een oosterse toets te geven. Je geeft er bijvoorbeeld een simpele pompoen-wortelsoep meteen een speciale toets mee, zeker als je deze nog verder afwerkt met koriander.
Lactosevrije kruidenkaas
Zin in een kruidige saus? Bij Bio-Planet kan je terecht voor lactosevrije kaasjes zoals mascarpone, kruidenkaas en roomkaas.
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294