Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met zoete rode uien, aardperen en nootjes of met gegrilde brie

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardperen 5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • rode uien 4
  • plantaardig alternatief voor room op basis van amandel 2 dl
  • fusilli met kikkererwten 300 g
  • notenmengeling 3 eetl.
  • kokosbloesemsuiker 0.5 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • brie (facultatief) 180 g
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de rode uien in halvemaantjes.
  2. Snij de aardperen in partjes van ± 0,5 cm dik.
  3. Hak de peterselieblaadjes en de notenmix grof.
  4. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper fijn.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien ± 15 min. op een heel zacht vuur. Voeg de balsamicoazijn en kokosbloesemsuiker toe en stoof nog 10 min. op een heel zacht vuur.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de aardperen goudbruin en gaar. Voeg het roomalternatief toe en laat enkele minuten stoven op een zacht vuur.
  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Voeg de pasta, een beetje kookvocht en de uien toe aan de aardperen en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en rooster de noten met de rozemarijnblaadjes lichtjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Verdeel de pasta over 4 borden en werk af met de geroosterde noten en de peterselieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

Liever met kaas?
Snij de brie in plakjes en verdeel over de borden met pasta. Zet even onder een hete grill zodat de kaas lichtjes begint te smelten.

Voedingswaarden per persoon voor het vegan recept: energie 643 kcal - vezels 19,6 g - eiwitten 20,8 g - zout 0,1 g - vetten 28,2 g, waarvan 3,8 g verzadigd - koolhydraten 66,5 g, waarvan 10,8 g suikers Voedingswaarden per persoon voor het recept met brie: energie 809 kcal - vezels 19,6 g - eiwitten 28,4 g - zout 0,7 g - vetten 43,1 g, waarvan 13,5 g verzadigd - koolhydraten 67,0 g, waarvan 11,2 g suikers