Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan crème brulée met kriekjes en kurkuma

Dessert minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bereide krieken 1 bokalen
  • ongezoete sojadrinks 400 ml
  • plantaardig alternatief voor room op basis van soja 100 ml
  • amazaké gierst 50 g
  • rietsuiker 50 g
  • vanillestokjes 0.5
  • kardemompeultjes (geplet) 3
  • kuzu (plantaardig bindmiddel) 35 g
  • agar-agar 4 g
  • kurkuma 0.3 koffiel.
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (45 min.)
  1. Giet de krieken door een zeef. Vang het vocht op, roer er 12 g kuzu door en breng aan de kook.
  2. Laat afkoelen, voeg de krieken toe en verdeel over 4 kommetjes.
  3. Verwarm de sojadrink met gierst, een snuif zout en kurkuma. Snij de vanillestok open, doe het merg in de pan en voeg kardemom toe. Laat 30 min. trekken.
  4. Meng het roomalternatief met agaragar en de rest van de kuzu, giet bij de warme sojadrink en laat 2 min. koken. Schenk de crème over de krieken. Zet 1 u. in de koelkast.
  5. Strooi rietsuiker over elk kommetje. Zet ze onder de grill voor een krokant laagje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vetten 6.8 g
Verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 92.1 g
Suikers 64.4 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 6.5 g
Zout 0.1 g