Het ambachtelijke ijs van IJs René
Smelt jij ook wel eens voor een lekker ijsje? Kom dan zeker eens proeven van het artisanale ijs van IJs René. Dit familiebedrijf uit De Haan maakt al sinds 1947 (h)eerlijk ijs op grootmoeder's wijze. Ontdek het in je Bio-Planet.
Het assortiment van IJs René
Ontdek IJs René, waar je terecht kan voor een breed assortiment ijsjes, van roomijs tot sorbet. Het grootste deel van hun productie bestaat eigenlijk uit geitenijs. Je hoort het goed: ijs gemaakt van verse geitenmelk. Geitenijs is op vlak van smaak en structuur niet te onderscheiden van roomijs, maar het bezit wel de meerwaarde en eigenschappen van geitenmelk. Zo bevat het veel minder lactose en geen koemelk.
Bij Bio-Planet vind je onder andere biologisch geitenijs, bio-ijspralines en bio-ijstaarten. Ben je toevallig eens aan de zee? Ontdek hun ijssalon dan in het centrum van De Haan.
Een artisanaal familiebedrijf
Artisanaal, ambachtelijk en authentiek: dat zijn de drie bouwstenen van het familiebedrijf achter IJs René. Bij hen gaat traditie hand in hand met vernieuwing. Al drie generaties lang brengen ze vernieuwende ijsproducten op de markt aan de hand van hun authentieke recept.
Hun verhaal begon in 1947. ‘Glacier René’ startte toen in Klemskerke (De Haan) met het bereiden en verkopen van ambachtelijk ijs. Toen al werkten ze uitsluitend met natuurlijke producten uit de buurt. Wegens plaatsgebrek verhuisde het bedrijfje al snel van De Haan naar Oostende, waar ze tot vandaag de dag werken aan lekkere ijsjes.
We maken nog steeds ons ijs zoals ‘glacier René’ het toen maakte. Dat staat garant voor (h)eerlijk en lekker! Het smaakt nog steeds alsof het op grootmoeders wijze is gemaakt.
(H)eerlijk biologisch en lokaal
IJs René zou IJs René niet zijn zonder de natuurlijke grondstoffen uit de buurt die het uiteindelijke product zijn waarde geven. Zo halen ze nog steeds hun geitenmelk uit Klemskerke en maken ze gebruik van echt fruit in hun bereidingen. Zelfs wanneer bepaalde ingrediënten niet uit de buurt kunnen komen, werken ze samen met Belgische bedrijven om alles zo lokaal mogelijk te houden. Zo wordt hun chocolade bij een plaatselijke leverancier aangekocht. Bovendien koopt het bedrijf alles aan een eerlijke prijs. Klant, medewerker en milieu staan hierbij centraal.
Bij IJs René kiezen ze bovendien voor puur natuur: additieven, synthetische aroma’s of vulstoffen gebruiken ze niet.
Bij IJs René doen ze alles zelf:
- Ophalen en aankopen van de grondstoffen.
- Controleren van de intake.
- Het koken, mengen en pasteuriseren.
- Het turbineren en vullen van de verschillende verpakkingen.
Het volledige proces beheren ze zelf en voeren ze eigenhandig uit. Alles verloopt dus in België.
Een bolletje duurzaam
IJs René staat ook voor duurzaamheid. Als klein familiaal bedrijf proberen ze zoveel mogelijk duurzaam te werken. Dat doen ze onder andere zo:
- Recycleren van het koelwater en uitsluitend werken met regenwater. Indien het water te warm wordt, laten ze het afkoelen door een techniek uit de tuinbouw.
- Het gebruik van zonnepanelen op hun dak. Ze hebben er zo veel mogelijk geplaatst om optimaal zonne-energie te kunnen opnemen.
- Bij de aankoop van grondstoffen worden onnodige verpakkingen geweerd.
- Ze mogen het Biogarantie-logo op hun verpakkingen plaatsen. Dit label garandeert ecologische, sociale en economische duurzaamheid en vraagt aandacht voor een eerlijke prijs, zorg voor water, energie, biodiversiteit, transport, verpakking en afval. Daarmee gaat IJs René nog een stapje verder dan de Europese reglementering voor het biolabel.
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294