Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Bio

Hooidammer, ambachtelijke kazen uit biodiverse landbouw

Hooidammer, dat is een uitgebreid assortiment romige kazen van koeien-, schapen- en geitenmelk. Ze worden gemaakt met vegetarisch stremsel. Het Friese familiebedrijf van producent Hans Willig maakt vaste afspraken met lokale boeren over bio-diverse landbouw. Een florerende natuur is immers het belangrijkste ingrediënt van de Hooidammer. Dat levert kazen op vol met leven en vol met smaak.

Passie voor kaasmaken

Al sinds 1974 produceert Henri Willig ambachtelijke kazen in zijn eigen kaasmakerijen, onder andere onder het merk Hooidammer. Na een cursus kaasmaken raakte hij zo bedreven in het ambacht dat hij besloot om zelf kazen te produceren op zijn boerderij.

Respect voor natuur, op elk moment

De kaasmaker beheert de volledige productieketen. Dat start bij het grasland waarop de koeien grazen. Hij maakt daarvoor vaste afspraken met de melkveehouders. De kazen worden vervolgens met zorg gemaakt en krijgen de kans om op natuurlijke wijze te rijpen.

Bovendien beperken de makers van Hooidammer hun afval tot een minimum. Afgekeurde kazen gebruiken ze bijvoorbeeld in de smeltkaasproductie. Zo wordt er niets weggegooid.

Gevarieerde keuze

Hooidammer biedt een breed assortiment: 15 soorten op basis van koe-, schapen- of geitenmelk. Allemaal harde kazen met vegetarisch stremsel. Je vindt ze jong, belegen of extra oud. En voor een gevarieerd broodbeleg kan je ook kiezen uit kazen met heerlijke smaakmakers als pesto, brandnetel, fenegriek en ook nog honing & tijm.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294