Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Eco Local

Ecologisch schoonmaken met Ecover

Bij Ecover geloven ze in clean. Cleane producten, clean plastic, cleane productie … en da’s een stevige uitdaging: het parcours zit vol hindernissen en de finish is nog lang niet in zicht. Want bij Ecover blijven ze innoveren, omdat ze geloven dat het altijd nog beter kan.

Pionier in ecologische wasmiddelen

Al veertig jaar wil Ecover van onze wereld een schonere plek maken. Zo ontwikkelen de Vlaamse oprichters in 1979 het eerste fosfaatvrije wasmiddel. Ecover was geboren. De eerste producten moeten opboksen tegen de performantie van de klassieke petrochemische schoonmaakmiddelen. Maar met de steun van hun overtuigende klanten zet Ecover in op Research & Development en rijgt het de innovaties aan elkaar. Zo brengen ze in 2017 een wasverzachter zonder palmolie op de markt.

100 % ecologische schoonmaakmiddelen

De producten van Ecover worden gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten die bovendien afbreekbaar zijn in elke mogelijke omgeving (dus ook in zuurstofarme omgevingen zoals slib of slijk). Waar mogelijk worden tropische grondstoffen vervangen door lokale. Zo werd de palmolie in de wasverzachters vervangen door raapzaadolie.

Alle flessen zijn gerecycleerd en zijn op hun beurt ook weer recycleerbaar. De fabriek in Malle bestaat voor 90 % uit gerecycleerd of hernieuwbaar materiaal, met houten balken uit duurzaam hout in plaats van beton en staal, bakstenen uit gerecycleerd steenkoolafval en een isolerend groendak.

Momenteel experimenteert Ecover in het buitenland met automatische hervulstations waar je je lege flessen opnieuw kan vullen. Verder willen ze ook evolueren naar een volledig afbreekbare verpakking. Hun ultieme droom voor de toekomst? Alle grondstoffen sourcen uit afvalstromen. Een stevige uitdaging voor de R&D-afdeling van Ecover de volgende jaren.

Ecover bij Bio-Planet

Schoonmaakproducten, afwasmiddel, wasverzachter … heel wat Ecover-producten bij Bio-Planet dragen het Ecocert-label. Je vindt ze in je Bio-Planet en op bioplanet.collectandgo.be.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294