Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Biedermann: biologische zuivel uit Zwitserland

Sinds 1989 produceert Biedermann biologische zuivel in het Zwiterse Bischofszell. Naast traditionele koemelk maken ze ook schapen- en geitenyoghurt. Maar deze innovatieve firma blijft zijn gamma ontwikkelen, want ze willen elke consument laten meegenieten van hun vakmanschap. Zo brachten ze heel wat lactosevrije producten op de markt én lanceerden ze ook een volledig plantaardige lijn.

Hoe wordt lactosevrije zuivel gemaakt?

Mensen met een lactose-intolerantie missen over het algemeen het enzym lactase. Lactase wordt aangemaakt in de darmwand en zorgt voor een vlotte vertering van lactose. Als je lactose-intolerant bent, krijg je klachten als buikpijn, krampen, misselijkheid ...

Biedermann splitst de lactose in de volle melk in galactose en glucose, een proces dat normaal plaatsvindt in ons lichaam. Zo creëren ze lactosevrije zuivelproducten (melk, yoghurt en boter) die je ook met een intolerantie gewoon kan eten of drinken.

Welke vegan alternatieven voor zuivel maakt Biedermann?

Biedermann biedt naast hun (lactosevrij) zuivelassortiment ook verschillende vegan producten aan. Zo maken ze yoghurts en drinks op basis van kokosnoot, haver en amandelen. De producten bevatten alleen ingrediënten die écht nodig zijn. Je mag dus zeker zijn van een goed doordachte ingrediëntenlijst, zorgvuldige bereiding en eenvoudige receptuur.

Hoe produceert Biedermann op een duurzame manier?

Bij Biedermann streven ze naar rechtvaardige en evenwaardige partnerschappen met al hun leveranciers. Respect voor de mens dus, maar ook voor de natuur. Het bedrijft wekt zijn eigen energie op via zonnepanelen op het dak en verwarmt met houtsnippers uit naburige bossen.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294