Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Soep van geroosterde zoete aardappel met geitenkaasyoghurt

Soep Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rozemarijn (vers) 2 takjes
  • zoete aardappelen 4
  • rode uien 2
  • geitenkaas (rolletje zonder korst) 100 g
  • yoghurt natuur 3 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 2 koffiel. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • kokosmelk 2 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • gemalen komijn 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.
  2. Snij de rode uien in grove stukken.
  3. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (50 min.)
  1. Doe de stukken ui en zoete aardappel in een ovenschaal en breng op smaak met de olijfolie, de komijn, de helft van de rozemarijnblaadjes, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar.
  2. Zet de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven tot de zoete aardappelen gaar zijn.
  3. Verkruimel ondertussen de geitenkaas en meng onder de yoghurt.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven. Mix de geroosterde zoete aardappelen en rode ui samen met de kokosmelk en de groentebouillon tot een gladde soep. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel over kommen of diepe borden en werk telkens af met een lepel geitenkaasyoghurt en enkele blaadjes rozemarijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vetten 20.6 g
Koolhydraten 20 g
Eiwitten 7.8 g