Witloof

Deze bladgroente met krokante bladeren heeft een frisse en licht bittere smaak. Witloof is de hele winter lang beschikbaar. 

Witloof kopen

Let erop dat het kropje goed gesloten is en dat de bladeren er fris en krokant uitzien.

Witloof bewaren

  • Maak witloof zo snel mogelijk klaar na aankoop. 
  • Toch enkele dagen bewaren? Dan doe je dat best in een donkere papieren zak (licht maakt witloof bitterder) in de groentelade van de koelkast.

Witloof klaarmaken

  • Je kan witloof zowel rauw klaarmaken (in een salade samen met andere slasoorten zoals winterse veldsla), in reepjes wokken of stoven, of in zijn geheel garen (stoven of stomen).
  • Witloof is meer dan het typische gerecht met hesp en kaassaus. Wat dacht je van witloof in een quiche of witloofblaadjes als wrap? 
  • Smaakcombinaties die goed werken: citroen en ansjovis samen met olijfolie verwerkt tot een dressing voor de witloofblaadjes. Ook sinaassap en zeste vormen samen een perfecte smaakmaker om de licht bittere smaak van witloof te begeleiden. 

Biowitloof van vzw De Lochting

Het biologische witloof dat je bij Bio-Planet vindt, wordt niet in volle grond geteeld. Witloof op het veld krijgt namelijk soms te kampen met sclerotinia of slijmrot. En deze witloofziekte bij uitstek is moeilijk te bestrijden zonder chemische middelen. 

De Lochting: bio, lokaal en sociaal

Bio-Planet werkt al ruim 20 jaar samen met maatwerkbedrijf De Lochting in Roeselare. Waarom we dat doen? Dat lees je hier.

Lees hun verhaal

Gerelateerde seizoensgroenten en -fruit

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294