Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quesadilla's met mozzarella, parmaham, munt en olijven

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • parmaham 2 sneetjes
  • munt (vers) 1 takjes
  • ontpitte groene olijven 4
  • mozzarella 100 g
  • tortilla's 2
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de mozzarella in schijfjes.
  2. Scheur de parmaham in grove repen.
  3. Hak de blaadjes munt grof.
  4. Snij de olijven in stukjes.
Bereiding (20 min. + afkoelen)
  1. Beleg 1 tortilla met de schijfjes mozzarella, de repen parmaham, de grofgehakte munt en de stukjes olijven. Kruid met zwarte peper. Leg er de tweede tortilla bovenop en druk goed aan.
  2. Verhit de olijfolie in een pan of grillpan. Bak de quesadilla goudbruin aan beide kanten tot de kaas gesmolten is.
  3. Haal uit de pan en laat lichtjes afkoelen. Snij daarna in 8 punten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vetten 6.2 g
Koolhydraten 5.3 g
Eiwitten 5.4 g