Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lenteminestrone met venkel, groene asperge en dillepesto

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • venkels 1
  • groene asperges 1 bussels
  • wortelen 4
  • dille 1 plantjes
  • parmezaan (blok) 100 g
  • penne 100 g
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • groentebouillon (1,5 eetl. poeder of 2 blokjes opgelost in 1,5 L heet water) 1.5 L
  • olijfolie 5 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in dunne reepjes.
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in stukjes van ± 2 cm.
  3. Schil de wortelen en snij in staafjes van 3 cm lang en 1 cm dik.
  4. Rasp de parmezaan.
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Mix samen met de parmezaan, de dille en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de venkel en de wortelen enkele minuten al roerend.
  2. Overgiet met de bouillon en laat 10 min. afgedekt garen.
  3. Voeg de asperges en de penne toe en laat nog 6 à 8 min. verder garen. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel over vier diepe borden of kommen en lepel er wat van de dillepesto op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vetten 23.9 g
Verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 26.6 g
Suikers 6.3 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 17 g
Zout 3.5 g
Tip

Serveer met stukjes stokbrood.