Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Respect

Respect voor jou. Voor al onze medewerkers. Voor de boeren. Voor ambacht en vakmanschap. En voor dieren. 

Wat onderscheidt biovlees van ander vlees?

Om het vlees dat je produceert ‘biologisch’ te mogen noemen, moeten telers voldoen aan een aantal normen. Kwaliteit van het product en welzijn van het dier staan daarbij voorop. Wat houdt dit concreet in?

Biologisch voer

De dieren krijgen enkel biologisch voer voorgeschoteld, bij voorkeur afkomstig uit eigen bedrijf of regio. Voor runderen betekent het dat ze vooral grazen. Een bijkomend voordeel, want het vlees van koeien die gras gevoerd krijgen, bevat meer gezonde omega 3-vetzuren dan dat van koeien die graan krijgen.

Geen antibiotica

Omdat het gebruik van antibiotica verboden is, kiezen telers voor sterke runderrassen die minder onderhevig zijn aan ziektes en zetten ze preventief in op de gezondheid van de dieren. Zo krijgen de dieren veel beweging in de openlucht, wat hun weerstand vergroot. 

Ook andere groei- of productiebevorderende middelen zoals hormonen zijn strikt verboden. 

Dierenwelzijn voorop

Een biologische veeteler houdt op elk moment rekening met het welzijn van zijn dieren. Praktijken als vastbinden en gedwongen voeren zijn dan ook per definitie uitgesloten.

Dieren moeten goed leven om kwalitatief vlees te kunnen bieden.

Hannes, beenhouwer Bio-Planet

Wild van wilde vis

Voor ons visassortiment kiezen we bewust voor wilde vis die vrij heeft kunnen rondzwemmen.

Vrij als een vis