Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Pure taste

Mediterrane keuken

Deze keuken doet ons steevast dagdromen van pittoreske dorpjes, zalige zomeravonden en verrukkelijke smaken. Haal het Middellandse Zeegebied in huis met deze handige tips en recepten. 

Easy how-to: patatas bravas

Bak wat aardappelen en serveer met tomatensaus en gerookt zoetepaprikapoeder.

LP_image_mediterrane_keuken1.jpg

De essentials

Extra vierge olijfolie
Olijfolie is een standaard ingrediënt in de mediterrane keuken. Wij hebben een uitgebreid aanbod in onze rekken, met vooral extra vierge olijfolies die het best tot hun recht komen in koude bereidingen (salades, dressings …) of als afwerking van een gerecht. Opwarmen is eigenlijk zonde, want dan verzwakt de smaak. Hiervoor gebruik je betere een gewone olijfolie of een andere olie (kokosolie, zonnebloemolie …).

Gerookt zoetepaprikapoeder
Voor dit Spaanse pimenton worden speciale fairtrade-paprika's gebruikt die handmatig in Spanje worden geoogst. Het poeder in onze rekken heeft een 'clean label': er worden geen suikers of zout toegevoegd. Er zit dus enkel in wat er op het label staat, en dat is puur paprikapoeder.

Olijven
Onze olijven komen uit Italië, waar ze biologisch en biodynamisch geteeld worden. Ze zijn hét symbool van de mediterrane keuken. De olijventeelt is de belangrijkste teelt in Zuid-Europa.

Pasta
Nog een topper uit de zuiderse keuken. Onze pasta komt vooral van artisanale familiebedrijven in Italië. Die maken ook nog soorten die in bronzen mallen worden gevormd. We hebben zowel traditionele pasta als soorten met spelt, kamut en zelfs verrijkt met insectenmeel.

Halloumi
Deze Cypriotische grillkaas wordt gemaakt op basis van microbieel stremsel. Hij is dus volledig vegetarisch. Probeer hem zeker ook op de barbecue.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294