
Slaatje van gegrilde halloumi met rucola, olijven en geroosterde tomaat
Ingrediënten
- rucola 100 g
- kerstomaten 2 trosjes
- basilicum 1 plantjes
- olijvenmix 100 g
- halloumi (Cypriotische kaas) 200 g
- kokosbloesemsuiker 1 koffiel.
- olijfolie 4 eetl.
- balsamicoazijn 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Dep de halloumi goed droog en snij in plakjes van ± 1 cm.
- Scheur de blaadjes van het basilicum.
Bereiding (25 min.)
- Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met de kokosbloemsemsuiker, zwarte peper en zout.
- Laat ± 15 min. garen in de voorverwarmde oven.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de halloumi 3 à 4 min. goudbruin en gaar aan elke kant.
Afwerking
Verdeel de rucola over de borden en leg er de geroosterde tomaten en de gebakken halloumi op. Werk af met de olijven en de basilicumblaadjes. Serveer als voorgerecht of met een stukje brood als lichte lunch.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
323 kcal
Vetten
25.8 g
Verzadigde vetzuren
10.5 g
Koolhydraten
8.2 g
Suikers
6.6 g
Vezels
1.8 g
Eiwitten
13.4 g
Zout
1.8 g