Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde paprika’s met pilavrijst en gehakt

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 400 g
  • rode paprika's 4
  • kerstomaten 200 g
  • basilicum 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • feta 100 g
  • basmatirijst 250 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • kardemompeultjes 5
  • kruidnagels 2
  • kaneelstokjes 1
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Snij de kerstomaten in partjes en verwijder de pitjes.
  4. Verkruimel de feta.
  5. Scheur de blaadjes basilicum.
Bereiding (1 u. 10 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 2 min. samen met het kaneelstokje, de kardemompeultjes en de kruidnagels.
  3. Voeg de rijst toe en roer even. Giet er 5 dl lichtgezouten water bij en breng aan de kook. Laat afgedekt garen op een zacht vuur (kooktijd: zie verpakking).
  4. Voeg op het einde van de gaartijd de kerstomaten, het gehakt en het basilicum toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Vul de paprikahelften met dit mengsel en bestrooi met de feta. Leg naast elkaar in een ovenschaal. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika’s en het gehakt gaar zijn. Dek eventueel af met bakpapier om te voorkomen dat de bovenkant aanbrandt.
Afwerking

Serveer met bijvoorbeeld een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vetten 31.9 g
Verzadigde vetzuren 12.8 g
Koolhydraten 59.2 g
Suikers 10.3 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 27.8 g
Zout 1 g