Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

We gaan voor 100 % herbruikbare groente- en fruitzakjes

Bij Bio-Planet vind je al jaren herbruikbare zakjes voor groenten en fruit. Nu gaan we een stapje verder en ruilen we alle eenmalige groente- en fruitzakjes in voor een herbruikbare variant. Zo bannen we samen zo’n 150 miljoen plastic zakjes per jaar en dragen we stap voor stap bij aan een beter milieu.

Duurzaam en makkelijk

De zakjes kan je na gebruik afspoelen onder de kraan of gewoon mee in de wasmachine stoppen. Het gewicht van de zakjes komt trouwens niet op je rekening: we trekken het af van het totale gewicht van je groenten of fruit.

5 redenen om ons herbruikbare polyester zakje te gebruiken

De nieuwe zakjes zijn 100 % polyester en kunnen gemakkelijk 4 kg dragen. De life cycle analysis (LCA) toont dat polyester zakjes over heel de levenscyclus de kleinste totale milieu-impact hebben. Bij een LCA-studie wordt de volledige milieu-impact in kaart gebracht, van grondstof tot einde gebruik. Polyester werd vergeleken met papier voor eenmalig gebruik en katoen op het vlak van grondstoffen, productie, transport, gebruik ... Lees meer.

Biokatoenen alternatieven

De herbruikbare zakjes van Bio-Planet en Re-Sack kan je natuurlijk blijven gebruiken voor je groenten en fruit. Beide soorten zakjes zijn gemaakt uit biologisch katoen en zijn wasbaar in de wasmachine. Ze zijn een waardig alternatief voor de polyester zakjes.

Bio-Planet biedt je dus 3 verschillende herbruikbare zakjes aan en jij kiest.

LP_image_herbruikbare_zakjes.jpg

Door plastic zakjes te bannen dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

milieu_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294