Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Duurzaam bouwen doen we zo

Al tien jaar werken we aan onze ecologische voetafdruk en bouwen we enkel low-energy stores. Daarnaast investeren we ook in de duurzame renovatie van onze bestaande gebouwen. We gaan permanent op zoek naar de meest energiezuinige en milieuvriendelijke materialen en oplossingen. Van de verlichting tot de verwarming, tot in de kleinste details streven we naar het duurzaamste alternatief. Zo gebruiken we alleen ecologische verf en zijn de outfits van onze medewerkers van biokatoen.

Ledverlichting

Ledlampen verbruiken 30 % minder energie, gaan 4 keer langer mee en zijn beter recycleerbaar dan een klassieke tl-lamp. Bovendien kunnen we onze ledlampen ook zelf herstellen. De intensiteit is makkelijk aanpasbaar: zo gaan bijvoorbeeld maar de helft van de lichten aan bij opening van de winkel, de rest gaat pas aan wanneer de eerste klanten arriveren. 

Koelen met propaan

Propaan is een natuurlijk koelmiddel met een heel lage milieu-impact. Over heel de levensduur zorgt propaan voor 90 % minder broeikasuitstoot dan een klassieke installatie. Onze compacte koelinstallatie is herbruikbaar en eenvoudig in onderhoud. De vrijgekomen warmte wordt gerecupereerd om de winkel te verwarmen. Zo kunnen we ook de uitstoot van onze verwarming verder verlagen.

Goede isolatie = geen airco

Een optimale isolatie doet wonderen, daarom plaatsen we in onze nieuwe winkels geen airco en besparen we energie.

Door duurzaam te (ver)bouwen dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

milieu_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294