Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vernieuwde ecologische wasmiddelen van Ecover

Net binnen in jouw Bio-Planet: de vernieuwde ecologische wasmiddelen van Ecover! En dan hebben we het niet alleen over een nieuw etiket. De verpakking en formule kregen een grondige facelift, die zorgen voor een beter wasresultaat en een kleinere impact op ons milieu. Tom Domen, hoofd van de afdeling Long Term Innovation bij Ecover vertelt er je alles over.

Recycleerbare flessen

“Onze wasmiddelflessen bestaan uit 100 % gerecycleerde petflessen uit de drankindustrie. Bovendien is onze fles op haar beurt ook weer recycleerbaar. Verder hebben we bij deze verpakking ook gefocust op materiaalbesparing, zo hebben we onze dop en fles geoptimaliseerd om zo min mogelijk materiaal te verbruiken. Idealiter willen we evolueren naar een refill systeem waar je je flessen in de winkel gewoon kan hervullen. Hiervoor zijn we volop aan het testen in het buitenland met automatische hervulstations.”

LP_image_quote_tom.png

Ons motto: was slim, draag langer en verspil minder.

Tom

Op naar meer bewust verbruiken

“Onze nieuwe formule maakt je kleren niet enkel schoon het revitaliseert ze ook. De kleuren vervagen minder en de ‘bobbeltjes’ die zich vaak vormen op katoentextiel worden op een zachte manier verwijderd tijdens het wassen. Zo blijven je kleren er langer mooi uitzien en kan je ze langer dragen."

"Deze innovatie is er gekomen omdat we merkten dat er een echte wegwerpcultuur is ontstaan rond kledij. Door trends zoals goedkope en fast fashion is de waarde van onze kleding geërodeerd. We kopen een kledingstuk, dragen het een keer en dan verdwijnt het in onze kleerkast."

"Daarom willen we vanuit onze nieuwe technologie het debat op gang trekken rond kledijconsumptie. Door bijvoorbeeld meer tweedehands te kopen of mee te doen aan kledij swishing kunnen we ons textiel een tweede leven geven en zo de afvalberg weer een stukje verkleinen. Met de collega’s zijn we alvast gestart met enkele leuke initiatieven, zo dragen we op donderdag enkel kledij die we al een jaar niet meer gedragen hebben. Ons motto: was slim, draag langer en verspil minder."

De toekomst: afvalstromen en refill verpakkingen

“De belangrijkste focus van onze R&D-afdeling ligt op afvalstromen. In een ideale wereld gebruiken we alleen nog maar restproducten in onze productie. De eerste stapjes werden hiervoor al gezet in een pilootproject met AB InBev. Daarnaast willen we ook gaan werken met hervulsystemen, om zo het gebruik van plastic nog verder terug te dringen.”

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294