Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spaghettipompoen: glutenvrij alternatief voor pasta

Spaghettipompoen wordt meestal in sliertjes gegeten. Ideaal als glutenvrije ‘pasta’! En om kinderen verslingerd aan groenten te maken. Ontdek er meer over!

Pompoen … de herfst op z’n best

De pompoen is een typische herfst- en wintergroente. Van kastanjepompoenen over butternuts tot hokkaido’s … Ze zijn er in allerlei kleuren,  vormen en smaken. Ken je de spaghettipompoen al? Deze variëteit springt eruit door zijn bijzondere vruchtvlees dat in sliertjes uiteenvalt na het koken. Dat maakt van spaghettipompoen een perfect glutenvrij en koolhydraatarm alternatief voor pasta. Tijd voor een pompoen bolognese, of liever een pompoen carbonara?

De spaghettipompoen is rijk aan vezels en bevat weinig calorieën. Bovendien bevat hij ook vitamine C.

Spaghettipompoen: lekker veelzijdig

Omdat spaghettipompoen neutraal en zacht smaakt, past hij perfect bij tal van kruiden en groenten met een meer uitgesproken smaak.

Hij wordt meestal in sliertjes geserveerd, maar dankzij zijn stevige bast is hij ook dankbaar om op te vullen. Ook soep, puree, ovenschotels … behoren tot de mogelijkheden. 

Hoe maak je spaghettipompoen klaar?

De beste manier om spaghettipompoen te bereiden is in de oven.

  1. Snij de pompoen in de lengte in twee en verwijder de pitjes.
  2. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en kruid met peper, zout en andere kruiden die je graag lust.
  3. Bak ongeveer 40 minuutjes op 180 °C in de voorverwarmde oven. Naargelang de dikte van de pompoen kan het iets langer of minder lang duren. Van zodra je makkelijk een mes in het vruchtvlees kan steken, is het gaar.
  4. Maak het vruchtvlees met een vork los en je zal zien … het valt in sliertjes. Nu kan je ze makkelijk verder verwerken als … spaghetti.
  5. Voeg bijvoorbeeld je favoriete pastasaus toe en je hebt een bijzondere groentespaghetti klaar. 

Ideaal om de kinderen meer groenten voor te schotelen. Je kan eindeloos variëren met pompoenspaghetti. Van basic sausjes tot wat specialere …

Hoe bewaar je spaghettipompoen?

  • Pompoenen zijn stevige groenten. In hun geheel kan je ze tot 3 maanden op een koele, droge plaats bewaren zoals je garage of kelder.
  • Van zodra je de pompoen aansnijdt, leg je hem best in de koelkast. Gebruik de pompoenrestjes dan het liefst binnen de 2 dagen.
  • Spaghettipompoen kan je ook perfect invriezen om later in een soep te verwerken.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294