Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pompoenslierten met avocadopesto

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spaghettipompoenen (of 2 kleine) 1
  • avocado's 2
  • koriander 1 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • tijm (vers) 6 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan (blok) (of 3 eetl. gistvlokken) 100 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie 1.5 dl
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rasp de parmezaan.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (1 u.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de spaghettipompoen in de lengte in 2 en lepel er de pitten en de draden uit. Leg in een ovenschaal met de snijkant naar boven en kruid met zwarte peper, zout, de tijmblaadjes en het paprikapoeder. Besprenkel lichtjes met olijfolie. Zet ± 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte (prik in het vruchtvlees om na te gaan of het gaar is).
  3. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Hou enkele blaadjes koriander en platte peterselie apart voor de afwerking. Mix de rest samen met het vruchtvlees van de avocado’s, het gepelde teentje knoflook, de geraspte parmezaan (of de gistvlokken), de geroosterde pijnboompitten en de rest van de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Haal de pompoenhelften uit de oven en schraap het vruchtvlees los met een vork (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten). Meng er voorzichtig de avocadopesto onder.
Afwerking

Verdeel de pompoen met avocadopesto over de borden en werk af met de opzijgehouden koriander en peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 721 kcal
Vetten 67.4 g
Koolhydraten 13.7 g
Eiwitten 13.8 g