Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde spaghettipompoen met kruidige chili con carne

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken 400 g
  • spaghettipompoenen 1
  • rode paprika's 2
  • rode pepertjes 1
  • koriander 1 plantjes
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • halfgedroogde tomaten 100 g
  • zure room 100 g
  • gepelde tomaten (blik) 400 g
  • rode kidneybonen (blik) 400 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 1.5 dl heet water) 1.5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • kaneelstokjes 1
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in stukken van ± 1 cm.
  2. Snij de uien in grove stukken.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak grof (of laat de pitjes erin, als u van pikant houdt).
  4. Mix de stukken ui, het pepertje, de halfgedroogde tomaten en de gepelde teentjes knoflook tot een grove puree.
  5. Hak de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof.
  6. Spoel de rode bonen onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (1 u. 10 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de pompoen in de lengte in 2 en lepel er de pitten en de draden uit. Leg in een ovenschaal met de snijkant naar boven en kruid met zwarte peper en zout. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte (prik in het vruchtvlees om na te gaan of het gaar is).
  3. Verwarm ondertussen de olijfolie in een stoofpot en stoof de uienpuree enkele minuten al roerend. Voeg de gemalen komijn, de koriandersteeltjes en het kaneelstokje toe en roerbak nog even.
  4. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak enkele minuten gaar.
  5. Voeg de stukjes paprika, de gepelde tomaten en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 à 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  6. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de rode bonen toe en kruid met zwarte peper en zout.
  7. Haal de pompoenhelften uit de oven en schraap het vruchtvlees los met een vork (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten). Laat de pompoenslierten in de 2 helften.
  8. Schep de chili con carne over de pompoenslierten en lepel er wat zure room over. Werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vetten 45.8 g
Koolhydraten 29.8 g
Eiwitten 26.9 g