Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Op het ritme van de seizoenen

Bioboerderij Het Zilverleen in het West-Vlaamse Alveringem is in handen van gepassioneerd bioboer Thomas Ingelbeen en levert al sinds de beginfase groenten aan Bio-Planet. Groenten die recht vanop het veld komen, geen overbodige kilometers afleggen en bovendien altijd helemaal in ’t seizoen zijn. 

Bio-Planet wilde graag rechtstreeks samenwerken met telers om aan de stijgende vraag van biogroenten te voldoen. En zo kwamen ze terecht bij Het Zilverleen, met toenmalige eigenaar Jean-Pierre Mouton. Het resultaat? Een vruchtbare samenwerking met een zo kort mogelijke keten (en dus superverse producten) en wederzijds begrip. De teler weet hoeveel groenten er nodig zijn en wanneer hij die moet leveren.

LP_zilverleen.png

Ondertussen heeft Thomas het roer overgenomen en kweekt hij aardappelen, knolselder, groene en witte selder, witte kool, bloemkool, broccoli en courgette voor Bio-Planet. Dat doet hij met hart en ziel op biogronden met de historische benaming ‘Zilverleen’. Het achtervoegsel ‘leen’ wijst erop dat je de gronden ‘leent’ en later doorgeeft aan de volgende generatie. De gronden worden goed onderhouden dankzij vruchtafwisseling en groenbemesting en houden meer CO2 vast dan gewone gronden die vaker omgeploegd worden.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294