Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kriket en Colruyt Group leren van elkaar

In je Bio-Planet kan je al even Krikets krekelrepen ontdekken: evenwichtige en glutenvrije tussendoortjes op basis van krekels. Een origineel en smaakvol product, zoveel is zeker. Colruyt Group gaat nu een stap verder en investeert in de jonge start-up. “Voeding op basis van krekels toegankelijk maken”, zo luidt de gezamenlijke missie.

Krekels zijn voedzaam

Ze bevatten veel eiwitten, vitamine B12, ijzer en calcium. Bovendien zetten ze hun voeding 25 keer efficiënter om in eiwitten dan koeien, stoten ze daarbij 60 keer minder broeikasgassen uit en verbruiken ze 300 keer minder water. 

Het ideale tussendoortje: krekelrepen

Bij Kriket, het familiebedrijfje van Michiel en Anneleen, kennen ze dat verhaal al langer. Dankzij een succesvolle crowdfunding konden ze op zoek naar het ideale tussendoortje op basis van krekels. Het resultaat vind je bij Bio-Planet: 2 lekkere en glutenvrije repen die perfect passen binnen een evenwichtig eetpatroon. 

De kwekerij van Kriket bevindt zich in hartje Brussel en de voeding van de insecten bestaat uit biologische resten van de voedingsindustrie.

Samen werken aan nieuwe krekelproducten

Wie nog overtuigd is van duurzame voeding, is Colruyt Group. Door mee te investeren in deze start-up kan kennis en expertise uitgewisseld worden. Colruyt Group is expert in logistiek, productie en sourcing. Kriket kent alles over insecten als alternatieve eiwitbron.

Naast tussendoortjes kunnen krekels ook in andere productcategorieën interessant zijn. Kriket en Colruyt Group ontwikkelen samen nieuwe, slimme krekelproducten. Vandaag werkt Kriket bijvoorbeeld aan ontbijtgranen op basis van krekelmeel.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294