Gandaham: eenvoud siert
Ganda Bio is een 100 % Belgische biologische gedroogde ham zonder toegevoegde bewaarmiddelen. Met slechts 2 ingrediënten (Belgisch varkensvlees en zeezout) zet Ganda in op zuivere, ambachtelijke smaken. Liefde voor het metier en 12 maanden tijd om te rijpen zorgen voor een ware delicatesse.
Het verhaal van Ganda
Het verhaal start in 1954, toen Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws zich als zelfstandige slagers in Wetteren vestigen. Niets doet vermoeden dat dit in 1985 zou leiden tot de introductie van een Gents terroirproduct: de gandaham.
Vandaag is er een overdracht naar de jongere generatie. Koen Damme, zoon Matheo en dochter Valérie nemen de fakkel dankbaar over. Consumenten zijn steeds meer op zoek zijn naar mooie en ambachtelijke producten, met een unieke insteek en een lokaal verhaal. En dat hebben ze begrepen.
Daarom de keuze om een absoluut minimum of zelfs geen conserveringsmiddel aan de producten toe te voegen. Dat kan dan wel een impact hebben op de houdbaarheid van hun producten, maar dit maakt deel uit van de zoektocht naar een pure smaaksensatie.
Een traditioneel proces
Het ambachtelijk proces van het droogzouten en de natuurlijke rijping hebben een specifiek en rijk aroma als resultaat.
- Gandaham is een 100 % Belgische en 100 % natuurlijk gedroogde ham.
- Droogtijd: Nadat de hammen gemasseerd worden met zeezout, krijgen ze 12 maand de tijd om tot hun ultieme smaakpotentieel te komen tijdens een natuurlijk drogingsproces.
- Bereidingsproces: Natuurlijke droogzouting. Dat betekent dat er voor de productie slechts 2 of misschien 3 ingrediënten gebruikt worden: varkensvlees, zeezout en ... tijd. Er worden dus geen bewaarmiddelen, smaak- of kleurstoffen toegevoegd.
Ganda en Bio-Planet
Je vindt de producten van Ganda Bio bij Bio-Planet. Wil jij proeven van dit ambachtelijke product zonder bewaarmiddelen maar met liefde voor het metier?
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294