Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Een faire prijs voor Belgische melk

Pur Natur begon in 1902 als Melkinrichting Kruishoutem, of kortweg MIK. Eind jaren 80 werd het bedrijf overgenomen en kwam de focus te liggen op biologische yoghurt, desserts en verse kaas. Van bij het begin was hun visie duidelijk: bioproducten aanbieden met respect voor de aarde, de planten en de dieren. En de productie ervan gebeurt helemaal in België.

Bio-Planet werkt al samen met Pur Natur sinds 2001, toen de allereerste Bio-Planet-winkel zijn deuren opende in Kortrijk. Die samenwerking leek een logische keuze omdat we allebei onze consumenten willen meenemen in een biologisch verhaal. En binnen dat verhaal is ook lokale verankering voor Pur Natur heel belangrijk. Hun producten worden gemaakt met verse, kwaliteitsvolle biomelk van Belgische boeren waarmee ze al lang samenwerken en die voor hun melk een faire prijs krijgen.     

 

En ook duurzaamheid en hygiëne dragen ze bij Pur Natur hoog in het vaandel. Zo is het karton FSC-gecertificeerd, bestaan de glazen potjes voor 60 % uit gerecycleerd materiaal en hanteren ze strenge kwaliteitsnormen. Het duurzaamheidsaspect trekken ze bovendien door naar hun nieuwe kantoorgebouwen waar ze o.a. werken met ledverlichting, warmtepompen en zonnepanelen.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294