Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Bio Local

Wist-je-datjes over patatjes

De aardappel is een typisch Belgisch streekproduct dat je het hele jaar door kunt kopen. De nieuwe oogst van bewaaraardappelen van Belgische bodem vind je vanaf eind augustus in de winkel.

Wist je datjes over aardappelen

Hoe aardappelen bewaren?

Wist je dat … aardappelen het langst goed blijven (twee tot drie weken) als je ze op een koele en donkere plaats bewaart? Niet in de koelkast, want dan wordt het zetmeel in de aardappel omgezet in suiker waardoor ze zoeter gaan smaken.

Groene aardappelen?

Wist je dat … aardappelen van nature een stevige, egale en heldergele (of rode) schil hebben? Laat ze liggen als ze groen verkleurd zijn, uitlopers hebben of zuur ruiken.

Wat met de zoete aardappelen?

Wist je dat … de zoete aardappel eigenlijk geen familie is van de gewone aardappel? Toch kun je er in principe exact hetzelfde mee doen. Zelfs frietjes maken!

De ideale match voor je aardappelen?

Wist je dat … aardappelen een ideale match zijn met tijm, rozemarijn, zwarte peper, sumak, kerrie of kurkuma?

LP_Hero_aardappelen3.png

Zijn aardappelen dikmakers?

Wist je dat … aardappelen helemaal geen dikmakers zijn? Die misvatting is te wijten aan sommige ‘ongezonde’ bereidingswijzen, zoals frituren of bakken. Gekookte aardappelen bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën en leveren veel voedingsstoffen. Zo is de aardappel een bron van kalium. Een ‘normale’ portie ongeschilde aardappelen bevat 1.600 milligram kalium, oftewel de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als je ze met de schil eet, barsten aardappelen bovendien van de vezels. Eén ongeschilde aardappel bevat 7 gram vezels, wat een vierde is van de dagelijkse richtlijn. De geschilde variant levert slechts één gram vezels op.

Vitamine C-bommetje!

Wist je dat … aardappelen echte vitamine C-bommen zijn? In een aardappel zit maar liefst een derde meer vitamine C dan in een sinaasappel.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294