Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

50 jaar eerlijke handel en nog altijd broodnodig

In april 1971 staan 3 jonge vrijwilligers aan de wieg van wat we vandaag kennen als Oxfam. In 1999 ziet het merk Oxfam Fair Trade officieel het levenslicht. Het merk staat garant voor kwaliteitsvolle fairtradevoeding. Oxfam bewijst al 50 jaar lang dat er effectief een andere, eerlijke handel mogelijk is met het globale Zuiden.

Een correcte prijs voor de producent in het Zuiden is een belangrijk principe van eerlijke handel. Maar Oxfam wil meer en ijvert voor een rechtvaardig handelssysteem met eerlijke regels voor alle spelers. Alleen zo kunnen producenten een sterke marktpositie innemen en stevig op eigen benen staan. Oxfam werkt daarom rechtstreeks samen met duurzame en kleinschalige telers.

LP_oxfam.png

De ethische en ecologische doelstellingen van Oxfam Fair Trade en Bio-Planet zijn nauw verbonden. Oxfam zet zichzelf als doel om tegen 2030 een 100 % biologisch assortiment aan te bieden. Bovendien streeft de organisatie ernaar om tegen 2025 CO2-neutraal te zijn en wil het volledig overschakelen naar herbruikbare of hernieuwbare verpakkingen.


Al sinds het prille begin vind je Oxfam Fair Trade in de rekken van Bio-Planet. Het begon met de klassieke fairtradeproducten koffie, suiker en chocolade, maar intussen vind je er ook wijn, bier, agavesiroop, pasta … De rechtstreekse handelspartners bevinden zich in alle hoeken van de wereld: Congo, Ethiopië, Laos, Peru, Mexico, Italië en ook België. Want eerlijke handel kent geen grenzen.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294