Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zweedse vissoep

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • witte vis (naar keuze) 500 g
  • preien 3
  • venkelknollen 1
  • citroenen 1
  • dille 1 plantjes
  • aardappelen 5
  • verse room 2 dl
  • eieren 1
  • bloem 1 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1/2 eetl. opgelost in 750 ml heet water) 750 ml
  • visfond (bokaal) 240 ml
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien en snij in grove stukken.
  2. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
  3. Snij de preiwitten en een beetje van het groen fijn.
  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper grof.
  5. Snij de citroen in partjes.
  6. Klop het ei los met een vork en meng er de bloem en de room onder.
Bereiding (50 min.)
  1. Breng de groentebouillon samen met de fumet aan de kook. Voeg de aardappelen, de venkel en de prei toe. Laat ± 15 min. afgedekt garen.
  2. Voeg de vis toe en laat nog 6 à 8 min. garen. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Haal de pot van het vuur en roer er het roommengsel onder. Zorg ervoor dat de soep niet meer kookt, anders zal de room schiften. Zet daarna niet meer op het vuur.
  4. Lepel de soep in 4 diepe borden of kommen. Werk af met de dille en een partje citroen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vetten 18.3 g
Verzadigde vetzuren 10.8 g
Koolhydraten 24.7 g
Suikers 8.1 g
Vezels 6.2 g
Eiwitten 32.5 g
Zout 2.4 g