
Zuurdesembrood met cottage cheese en wortelslaatje
Ingrediënten
- wortelen 2
- lente-uitjes 0.5 bosjes
- citroenen 0.5
- platte peterselie 0.5 plantjes
- cottage cheese 200 g
- zuurdesembroden spelt 8 sneetjes
- rozijnen 2 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
- Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de wortelen.
- Hak de peterselieblaadjes fijn en pers de citroen.
- Meng de rozijnen, de peterselie, het citroensap, de lente-uitjes en de olijfolie onder de geraspte wortelen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
- Kruid de cottage cheese naar smaak met een beetje zwarte peper en zout.
- Beleg 4 boterhammen met de cottage cheese en het wortelslaatje. Bewaar de belegde boterhammen in een lunchbox.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
250 kcal
Vetten
8.4 g
Verzadigde vetzuren
2.6 g
Koolhydraten
31.7 g
Suikers
7.8 g
Vezels
2.5 g
Eiwitten
10.4 g
Zout
1.1 g