Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zuiderse pasta met mozzarella en basilicum

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aubergines 3
  • tomaten 3
  • basilicum (vers) 1 plantjes
  • mozzarella 250 g
  • ravioli met parmezaan 500 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de aubergines in grove stukken.
  3. Ontpit de tomaten en snij in grove stukken.
  4. Doe de tomaten en de aubergines in een ovenschaal. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Roer goed om en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Hak de blaadjes basilicum grof.
Bereiding (40 min.)
  1. Kook de ravioli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Scheur intussen de mozzarella in stukjes en meng met het basilicum en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Giet de ravioli af en meng meteen onder de aubergine en de tomaat in de ovenschaal. Zo kan de pasta alle smaken van de groenten opnemen. Lepel er ten slotte de gekruide mozzarella over en serveer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vetten 31.1 g
Verzadigde vetzuren 15.1 g
Koolhydraten 59 g
Suikers 12.2 g
Vezels 8.1 g
Eiwitten 27.5 g
Zout 2.8 g