Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Witloofquiche met gekaramelliseerde peren en Pas de Bleu

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • stronken witloof 6
  • rucola 100 g
  • peren 3
  • blauwgeaderde kaas (Pas de Bleu) 150 g
  • verse room (naar keuze) 2.5 dl
  • eieren 3
  • boter 2 eetl.
  • bladerdeeg 1 rollen
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • mosterd op traditionele wijze 1 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de harde kern uit het witloof. Snipper 4 stronken fijn. Snij de overige 2 in dunne, lange snippers voor de salade.
  2. Schil de peren en snij in partjes van ± 1,5 cm dik.
Bereiding (20 min. + 40 à 50 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het fijngesnipperde witloof 10 min. op een zacht vuur.
  3. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een andere pan en bak de partjes peer aan beide kanten bruin. Voeg de honing toe en laat nog 1 min. stoven.
  4. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Leg er een vel bakpapier bovenop en bedek volledig met bakparels, droge bonen of droge rijstkorrels. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven (blind bakken).
  5. Verkruimel intussen de blauwgeaderde kaas. Klop
  6. de eieren los en meng met de room en de verkruimelde kaas. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels of bonen. Verdeel het witloof over de deegbodem, giet er het roommengsel over en leg er de partjes peer op.
  8. Zet de quiche 40 à 50 min. in de hete oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
  9. Meng intussen de mosterd met de azijn en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Meng de witloofsnippers onder de rucola en overgiet met de mosterddressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vetten 57.1 g
Koolhydraten 39.1 g
Eiwitten 20.1 g