Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Versekaaspotje met krokante haver en nootjes

Dessert 4 personen

Ingrediënten

  • verse kaas 400 g
  • boter 2 eetl.
  • notenmix 4 eetl.
  • havervlokken 4 eetl.
  • kokoschips (geroosterd) 4 eetl.
  • gedroogde abrikozen 4
  • bloemsuiker 1.5 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Meng de bloemsuiker onder de verse kaas.
  2. Hak de notenmix grof.
  3. Snij de abrikozen in reepjes.
Bereiding (10 min. +10 min.)
  1. Smelt de boter in een pan en voeg de havervlokken, notenmix en abrikozen toe.
  2. Meng goed en laat ± 5 min. bakken op een matig vuur tot alles mooi bruin en krokant is. Voeg de kokoschips toe, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verdeel de verse kaas over vier potjes.
  4. Lepel er wat van de krokante mengeling over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vetten 23.6 g
Verzadigde vetzuren 13.5 g
Koolhydraten 18.1 g
Suikers 11.6 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 12.2 g
Zout 0.1 g