Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan curry van rode linzen en zoete aardappel

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zoete aardappelen 500 g
  • spinazie 400 g
  • koriander 1 plantjes
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • haverdrink 400 ml
  • plantaardig alternatief voor yoghurt op basis van soja en kokosnoot (Provamel) 150 ml
  • droge rode linzen 130 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • garam masala 2 grote eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de ui, het knoflook en de koriander fijn.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
  3. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan of kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de zoeteaardappelblokjes toe samen met de garam masala, de tomatenstukjes en 200 ml water. Laat 10 min. afgedekt sudderen.
  3. Voeg de linzen en de haverdrink toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat nog 10 min. zachtjes sudderen.
  4. Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.
Afwerking

Werk elk bord af met een lepel yoghurtalternatief en bestrooi met wat koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vetten 9 g
Verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 43 g
Suikers 14.8 g
Vezels 12.4 g
Eiwitten 14.6 g
Zout 1.2 g