
Vanillepudding met frambozen
Ingrediënten
- frambozen (+ 30 g) 200 g
- melk 500 ml
- plantaardig alternatief voor yoghurt (Provamel) 200 g
- walnootpitten 3 eetl.
- dadelstroop 1 eetl.
- kokosbloesemsuiker 75 g
- agar-agar 3.5
- vanillestokjes 1
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
- Los de agar-agar op in 3 eetl. lauw water. Voeg dan de melk, de yoghurt, de vanillezaadjes en de suiker toe. Warm 5 min. op in een steelpannetje (breng niet aan de kook).
- Verdeel intussen 30 frambozen over 6 glazen dessertschaaltjes.
- Giet er de pudding over en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
Bereiding (15 min. + 12 u. opstijven + 15 min.)
- Doe 200 g frambozen, 1 eetl. water en de dadelstroop in een steelpannetje. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuur.
- Hak intussen de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Giet de coulis door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen.
- Haal de schaaltjes pudding uit de koelkast, lepel er wat frambozencoulis over en bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
435 kcal
Vetten
13.3 g
Verzadigde vetzuren
2.8 g
Koolhydraten
28.7 g
Suikers
14.5 g
Vezels
6.9 g
Eiwitten
45.8 g
Zout
1.3 g