Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vanillepudding met frambozen

Dessert meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • frambozen (+ 30 g) 200 g
  • melk 500 ml
  • plantaardig alternatief voor yoghurt (Provamel) 200 g
  • walnootpitten 3 eetl.
  • dadelstroop 1 eetl.
  • kokosbloesemsuiker 75 g
  • agar-agar 3.5
  • vanillestokjes 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
  2. Los de agar-agar op in 3 eetl. lauw water. Voeg dan de melk, de yoghurt, de vanillezaadjes en de suiker toe. Warm 5 min. op in een steelpannetje (breng niet aan de kook).
  3. Verdeel intussen 30 frambozen over 6 glazen dessertschaaltjes.
  4. Giet er de pudding over en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
Bereiding (15 min. + 12 u. opstijven + 15 min.)
  1. Doe 200 g frambozen, 1 eetl. water en de dadelstroop in een steelpannetje. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuur.
  2. Hak intussen de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. Giet de coulis door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen.
  4. Haal de schaaltjes pudding uit de koelkast, lepel er wat frambozencoulis over en bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kcal
Vetten 13.3 g
Verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 28.7 g
Suikers 14.5 g
Vezels 6.9 g
Eiwitten 45.8 g
Zout 1.3 g