Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tomatenworstjes op de BBQ en pastasalade met pesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen Lactosevrij

Ingrediënten

4 personen
  • minitomaatworstjes 8
  • komkommers 1
  • rucola 100 g
  • basilicum 1 plantjes
  • halfgedroogde tomaten 2 eetl.
  • pesto alla genovese (bokaal) 2 eetl.
  • korte pasta 300 g
  • sesamzaad 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de halfgedroogde tomaten fijn. Meng met de olijfolie en de basilicumpesto.
  2. Snipper de basilicumblaadjes fijn.
  3. Hak de rucola grof.
  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, schraap de pitjes eruit met een lepel en snij in halvemaantjes van 0,5 cm.
Bereiding (15 min + 15 min)
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de tomaten met pesto onder.
  2. Bak de tomaatworstjes 4 à 5 min. aan elke kant op een matig warme BBQ of in een grillpan. Snij in stukjes.
  3. Meng de tomaatworstjes onder de pasta samen met de komkommer en de rucola. Werk af met de sesamzaadjes en het basilicum. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 778 kcal
Vetten 42.6 g
Verzadigde vetzuren 12.5 g
Koolhydraten 61.2 g
Suikers 6.4 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 34.9 g
Zout 3.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294