Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Speltbrood met wortelspread en witloofslaatje

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 2
  • stronken witloof 2
  • veldsla 100 g
  • citroenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • gember (vers) 1 cm
  • knoflook 1 teentjes
  • volkorenspeltbroden 8 sneetjes
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • gepelde amandelnoten 2 eetl.
  • witte tahin (sesampasta) 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de wortelen en de gember.
  2. Roost de pompoenpitten en de amandelnoten in een pan met antiaanbaklaag.
  3. Pers de citroen.
  4. Hak het teentje knoflook en de korianderblaadjes fijn.
  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.
  6. Meng de olijfolie en de appelazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Mix de wortelen samen met de pitten, de amandelnoten, de tahin, het citroensap, het knoflook, de koriander en de gember tot een gladde spread. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  2. Meng het witloof onder de veldsla en overgiet met de dressing.
Afwerking

Beleg de sneetjes brood met de spread en leg er wat van de witloofsalade op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vetten 17.4 g
Verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 32 g
Suikers 4.7 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 12.8 g
Zout 0.7 g