Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje met bonen, zalm en croutons

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets 4
  • kroppen rode eikenbladsla 1
  • komkommers 1
  • gestoomde rode bieten 2
  • dille 1 plantjes
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • schapenroom 2 eetl.
  • broden 3 sneetjes
  • bonenmix (blik) 200 g
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de sneetjes brood in grove stukken.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Hak de dille fijn en meng met de schapenroom, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. lente-uitjes.
  4. Spoel de bonenmix onder koud water en laat uitlekken. Meng met 1 eetl. olijfolie en de rest van de lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.
  5. Snij de rode bieten in partjes.
  6. Snij de komkommer in de lengte in 2, lepel er de zaadjes uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
  7. Scheur de eikenbladsla in grove stukken.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en grof zeezout en bak ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes brood goudbruin en krokant. Kruid met een beetje grof zeezout.
  3. Verdeel ondertussen de sla over 4 borden. Verdeel er de komkommer, de bieten en de bonenmix over.
  4. Haal de zalm uit de pan en snij in grove stukken (verwijder eventueel het vel). Leg de zalm op de slamengeling en lepel er het dillesausje over. Bestrooi met de krokante croutons.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vetten 42.3 g
Verzadigde vetzuren 10.5 g
Koolhydraten 25.3 g
Suikers 6.8 g
Vezels 7.4 g
Eiwitten 39.1 g
Zout 1.1 g
Tip

Voor een veggieversie: vervang de zalm door krokant gebakken plakjes halloumi.