
Slaatje met bonen, zalm en croutons
Ingrediënten
- zalmfilets 4
- kroppen rode eikenbladsla 1
- komkommers 1
- gestoomde rode bieten 2
- dille 1 plantjes
- lente-uitjes 1 bosjes
- schapenroom 2 eetl.
- broden 3 sneetjes
- bonenmix (blik) 200 g
- olijfolie 6 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de sneetjes brood in grove stukken.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Hak de dille fijn en meng met de schapenroom, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. lente-uitjes.
- Spoel de bonenmix onder koud water en laat uitlekken. Meng met 1 eetl. olijfolie en de rest van de lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.
- Snij de rode bieten in partjes.
- Snij de komkommer in de lengte in 2, lepel er de zaadjes uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
- Scheur de eikenbladsla in grove stukken.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en grof zeezout en bak ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes brood goudbruin en krokant. Kruid met een beetje grof zeezout.
- Verdeel ondertussen de sla over 4 borden. Verdeel er de komkommer, de bieten en de bonenmix over.
- Haal de zalm uit de pan en snij in grove stukken (verwijder eventueel het vel). Leg de zalm op de slamengeling en lepel er het dillesausje over. Bestrooi met de krokante croutons.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
649 kcal
Vetten
42.3 g
Verzadigde vetzuren
10.5 g
Koolhydraten
25.3 g
Suikers
6.8 g
Vezels
7.4 g
Eiwitten
39.1 g
Zout
1.1 g
Tip
Voor een veggieversie: vervang de zalm door krokant gebakken plakjes halloumi.