Spinazie

Niet alleen Popeye is fan van spinazie. Ook wij houden van de rijke, zachte smaak van deze veelzijdige bladgroente. Lekker in de wok, in pasta of in salades. Naast rijk aan vezels, foliumzuur, vitamines A en C, is spinazie ook een bron van kalium, magnesium en vitamine B2 en E.

Spinazie bewaren

Spinazie kan je zo'n 4 dagen bewaren in een gesloten zak in de groentelade van de koelkast.

Spinazie maken

  • Je kan spinazie rauw eten en in een slaatje, of je kan ze koken of stoven. Lekker in spinaziepuree of soep, in quiche ...
  • Bij het stoven van spinazie komt heel wat vocht vrij. Zet het vuur wat hoger zodat alle vocht verdampt of laat de groenten uitlekken in een vergiet en knijp er eventueel het vocht uit met je handen.
  • Spinazie bij het ontbijt? Waarom niet, verwerk ze in een smoothie of beleg een geroosterd broodje met gestoofde bladgroenten en een spiegelei of gepocheerd ei.

Heerlijk duo: spinazie & knoflook

Diepvriesspinazie

De spinazie wordt direct na de oogst gespoeld, geblancheerd en ingevroren, met behoud van smaak, vitamines en voedingsstoffen. Dat vitamines kapot zouden vriezen door de kou, klopt niet. Verse groenten lopen zelfs meer risico op vitamineverlies omdat ze verouderen, terwijl ingevroren producten hun voedingswaarde behouden.

Gerelateerde seizoensgroenten en -fruit

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294